DIT IS DE OUDE VERSIE VAN DE PATAT

BEZOEK DE NIEUWE VERSIE VAN DE PATAT OP

PATAT.INFO

maandag 19 oktober 2009

VS-ambassadeur ontvangt PMI-delegatie


Een delegatie van twee leerkrachten en zes leerlingen van het PMI trok maandagavond naar de officiële ontvangst van de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman (tweede van rechts op de onderste foto) in de grote hal van het Lamot-gebouw. Na zijn innemende speech -waarin hij de oproep van president Barack Obama vertolkte om samen te werken aan een betere, veiliger en welvarender wereld- nam de ambassadeur uitgebreid de tijd om kennis te maken met het publiek. De man had weinig aanmoediging (van onze charmante mevr. Speelman) nodig om met de PMI-delegatie op de foto te gaan. Even tevoren had president Obama al een goekeurende blik geworpen op onze aanwezigheid (zie bovenste foto).

In het voorprogramma liet Jan Roggemans uitgebreid zijn licht schijnen op de wereldproblemen. Spijtig dat de microfoons het nog niet deden.

Ook burgemeester Bart Somers ging op de receptie na afloop van de plechtigheid wat graag op de foto met onze (vrouwelijke) delegatie. De uitgelaten sfeer en de openheid van de ambassadeur illustreerden perfect de nieuwe wind die sedert acht maanden door het Witte Huis waait. En nu maar hopen dat Obama zijn Nobelprijs en dit Mechelse charme-offensief straks echt verdiend heeft!

1 opmerking:

Anoniem zei

Een prachtig initiatief om jongeren de kans te geven kennis te maken met een afgevaardigde van een wereldleider. Van deze laatste wordt op vele vlakken heel wat verwacht. Hij is mee één van diegenen die voor een 'betere' wereld kan zorgen. Denken we bijvoorbeeld aan maatregelen tegen de verdere opwarming van de aarde, de gezondheidszorgverzekering en armoedebestrijding in de VS waar miljoenen mensen geen ziekteverzekering hebben, het terugschroeven van al die conflicten en oorlogen op onze planeet, toenadering zoeken tussen de verschillende ideologieën, ...
Twintig jaar geleden waren er ook hoge verwachtingen toen de Muur viel en men ook hoopte op een 'betere' wereld. Laat ons hopen dat de Nobelprijs voor de Vrede ook voor president Obama een hart onder riem mag betekenen en hij zijn nieuwe politieke aanpak succesvol mag verderzetten.
Zijn openheid naar jongeren toe is heel lovenswaardig. Het 'vuur' en het enthousiasme dat hij bij hen aanwakkerde zal ook bijdragen tot die 'betere' wereld! Zijn ambassadeur heeft alleszins heel hard zijn best gedaan om aan de Mechelse jeugd die boodschap over te brengen! Bedankt PMI om een deel van dat 'vuur' in huis te halen en brandend te houden!

Ivo Roggemans
CLB GO Mechelen en KTA-PI en ook fiere ouder van één van de deelnemers